Ferro Explore - Kwalitatief onderzoek

Maak kennis met onze vaste senior onderzoekers

Gesprekspartners op niveau

Om bedrijven en organisaties een dieper inzicht te geven in wat hun doelgroep drijft, bieden wij een betrokken en deskundig team.

Zeer ervaren mensen – minimaal 20 jaar ervaring als kwalitatief onderzoeker – en uitstekende gesprekspartners. Zo zorgen wij telkens voor een helder en bruikbaar antwoord op uw vragen en de bouwstenen voor merkbouw, beleid, marketing of communicatie.

 

 

 

Annelies Jansen
Senior onderzoeker/ eigenaar
Annelies Jansen
Senior onderzoeker/ eigenaar
annelies@ferro-explore.nl
Annelies is sinds 2001 kwalitatief onderzoeker bij Ferro Explore en sinds 2015 ook mede-eigenaar.
Annelies  heeft Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd.
Haar kracht in zowel veldwerk als rapportage en advisering is een natuurlijke vanzelfsprekendheid en het talent om schijnbaar complexe problemen tot de kern terug te brengen.
Bart Kleijn
Senior onderzoeker
Bart Kleijn
Senior onderzoeker
bart@ferro-explore.nl
Bart werkt sinds mei 2023 bij Ferro Explore. Hij is als kwalitatief onderzoeker begonnen in 1992 bij PQR en heeft daarna gewerkt bij de NOS en bij Mediatest.
Zijn kracht is zijn rust, overzicht  en empathische vermogen. Daarbij is hij – ook als sociaal psycholoog – in staat om verbanden te leggen en op analytische wijze een probleem behapbaar te maken.
Jochum Stienstra
Senior onderzoeker / eigenaar
Jochum Stienstra
Senior onderzoeker / eigenaar
jochum@ferro-explore.nl
\Jochum is in 1989 als kwalitatief onderzoeker begonnen bij Ferro Explore. In 1998 werd hij eigenaar van Ferro Explore, sinds 2015 samen met Annelies Jansen
Jochum heeft Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd aan de Uva
Zijn kracht zit in de combinatie van creativiteit en analytisch vermogen, waardoor hij bij strategisch onderzoek en bij het leiden van workshops een meerwaarde heeft. Jochum heeft verschillende onderzoeksmethoden ontwikkeld, waaronder narratief onderzoek.
Miriam Winninghoff
Senior onderzoeker
Miriam Winninghoff
Senior onderzoeker
miriam@ferro-explore.nl
Miriam is in 1992 als kwalitatief onderzoeker begonnen en werkt sinds 2001 als senior bij Ferro Explore.
Miriam heeft HEAO economisch-linguïstisch en het NIMA B
Haar grote kracht is in combinatie van een zeer grote energie, een combinatie van diep inzicht gecombineerd met gevoel voor praktische toepasbaarheid. Ze heeft het talent om zeer gevoelige onderwerpen met mensen te bespreken, uiteenlopend van spreken met jongeren over seksueel gedrag en spreken met mensen over hun psychische stoornissen tot praten met managers over financieel gedrag.

Extended team

We werken met vaste freelancers, die elk over dezelfde kwaliteiten beschikken als onze vaste medewerkers. We zetten ze in vanwege hun ervaring en bijzondere expertise. Zo kunnen we optimale teams samenstellen voor iedere opdracht. Het team bestaat altijd uit minimaal één onderzoeker van Ferro Explore en een ingeschakelde specialist.

Maak kennis met deze senior onderzoekspecialisten:

Marieke Smets
Vaste freelance onderzoeker
Marieke Smets
Vaste freelance onderzoeker
Marieke is als kwalitatief onderzoeker gestart bij Trendbox. Van 2002 en 2006 als senior onderzoeker gewerkt en is sinds 2007 zelfstandig.
Marieke heeft social science  gestudeerd aan de UvA en design methods aan  Illinois Institute of Technology
Haar sterke punt is haar ervaring in ‘design thinking’. Ze is een ‘systeemdenker’ die zich ook bezighoudt met sociale transities. Deze instelling en deze kennis helpt haar om kwalitatief onderzoek in een breder kader te trekken.
Marielle Luif
Vaste freelance onderzoeker
Marielle Luif
Vaste freelance onderzoeker
Marielle is in 1995 als kwalitatief onderzoeker bij Mare research begonnen. Sinds 2003 is ze zelfstandig onderzoeker
Marielle heeft communicatiewetenschap gestudeerd aan de UvA.
Haar kracht is inzicht in mensen en processen. Ze is zowel analytisch sterk als ook zeer pragmatisch. Die combinatie maakt haar een heel sterke onderzoeker en prettig om mee te werken.
Rob van Bodegom
Vaste freelance onderzoeker
Rob van Bodegom
Vaste freelance onderzoeker
Rob is in 1996 begonnen als kwalitatief onderzoeker bij Milward Brown. Sinds 2001 is hij zelfstandig onderzoeker.
Rob heeft sociologie gestudeerd bij de UvA
Zijn kracht is dat hij door zijn studie en brede belangstelling in staat om resultaten in een breed perspectief te plaatsen. Zijn ervaring als tekstschrijver is relevant bij het rapporteren.

Wij zijn een netwerkorganisatie

Netwerkbenadering

Samenwerking

Ferro Explore ziet opdrachtgever en onderzoeksbureau als team. De beste resultaten krijg je in samenwerking. Zo werken opdrachtgever en onderzoekers als kern van een netwerk. U heeft de kennis van de markt of beleidsterrein. Wij hebben de vaardigheid om deze te spiegelen aan de behoeften van de doelgroep. Samen komen we tot het beter bedienen van de doelgroep.

Simpel en pragmatisch

Bredere blik

Onze opdrachtgevers werken zelf vaak al met specialisten, reclamebureaus, kwantitatieve onderzoekbureaus, consultants.  Het kan nuttig zijn om die in het onderzoek te betrekken. Dat kan simpel en pragmatisch. Door een uurtje te praten met het reclame- of communicatiebureau, begrijpen we bijvoorbeeld een (concept)campagne al beter. Deze kennis verstevigt het fundament voor het onderzoek. Zo krijg je betere output.

Ons eigen netwerk

Leren door samen te werken

We hebben een uitgebreid netwerk van specialisten. We geven voorbeelden van enkele partners waar we veel mee werken: een kwantitatief onderzoekbureau dat innovatief is in het ontwikkelen van onbewuste en impliciete methoden (Validators ), een strategisch adviesbureau voor positionering en merkportfolio (De Positioneerders ), een adviesbureau voor naamgeving en verbal identity (BrandBeing ), een impactbureau, gespecialiseerd in strategie, cultuur en merkontwikkeling (BR-ND emotive branding), een organisatieadviesbureau voor het begeleiden, adviseren en evalueren van samenwerkingen (Common Eye ), een partner op het gebied van onderzoek onder jongeren en kinderen (smallwebsite.nl).

Al deze partners werken graag met ons omdat we de tools en het niveau hebben om hen input te geven waar ze echt iets aan hebben. Door de samenwerking met hen wordt ons palet aan kennis vergroot. We kunnen ze ook aanbieden aan onze opdrachtgevers voor projecten.

 

Voorbeelden van klanten voor wie gewerkt hebben

We hebben de eer gehad om samen te werken met fantastische opdrachtgevers, zowel overheid en not-for-profit als commerciële klanten, waarbij we leerzame en inzichtvolle projecten tot stand hebben gebracht. Neem een kijkje op onze projectenpagina en lees onze aanpak hierover.

Kwaliteitsborging

Passie voor kwaliteit

De onderzoekers van Ferro Explore hebben een passie voor onderzoek. Vanuit die passie is het streven naar topkwaliteit en innovatie een basishouding. We zorgen er uiteraard ook voor dat die kwaliteit geborgd is.

Wij zijn gecertificeerd voor ISO 20252 – 2012,  lid van de Research Keurmerk Groep en van het Data & Insights Network.

We voldoen aan BIO (Baseline Informatiemanagement Overheid), dat is een hoge standaard van digitale veiligheid.

 

Samenwerken of meer weten over wat we doen?

Neem contact op

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een mailtje op info@ferro-explore.nl